top of page

"Chilla Camilla"

Sakta ned och få mer gjort. Det är ett påstående som inte känns särskilt logiskt. Inte när man har levt hela sitt liv med det faktum att om du vill få nåt gjort behöver du jobba hårt för det. Vad händer om vi saktar ned istället? Rastlösheten och paniken över att inget ska hända slår till, absolut. Men sen då? När vi på riktigt slappnar av och bara är. Då händer magiska saker. Och dessutom snabbare än någonsin.


Jag har precis ägnat en vecka åt att vara hemma sjuk. Förkylningen slog till som en käftsmäll och däckade mig i säng. Alla planer ställdes in. Som grädde på moset ångvältade mig även mensen efter några dagar. Fanns inte mycket annat att göra än att sakta ned.


Chilla. Sa rösten till mig. Provocerande tänker jag.


Chilla har varit ett återkommande uttryck som triggat mig genom åren. Det har nämligen inte kommit naturligt för mig. Att njuta av att ligga i soffan och pilla mig i naveln är en förmåga jag har fått öva upp. Efter många år är jag till och med rätt bra på det.


Det där dåliga samvetet jag en gång i tiden hade för att jag “inte gjorde” något har raderats ut mitt tankeregister. Men däremot sitter det i kroppen. Spåren av rastlöshet sitter i kroppen. Tänk att det har blivit så onaturligt för min kropp att ta det lugnt att jag trots ångvältandet i veckan har lyckats tvätta alla mina fönster, rensat avloppen i badrummen, rensat garderober och bakat frysen full med bullar, allt till tonerna av en min egen avgrundshosta, floder av snor och lock för ena örat.


Well done? Nä, det är banne mig inte well done. Det är katastrof. Ligg still för fan.


Men sen tänker jag ändå på hur mycket lugnare jag är idag än tidigare. För jag har på riktigt förstått att om jag slappnar av och släpper kontrollen, ja, då händer det grejer. Nya jobbförfrågningar dyker upp. Nya idéer kommer till mig. Vänner hör av sig. Telefonsamtalet jag väntat på ringer. Allt jag någonsin drömt om går i uppfyllelse utan att jag gör mer än att bara vara.


Logiskt? Inte alls. Men orka logik vid det här laget. Det är dags att göra saker på nya sätt för att faktiskt få de resultat jag drömmer om. För att pusha verkar ju gå käpprätt åt skogen eftersom människor inte uppskattar det något vidare alls. Inte jag heller ska tilläggas.


Så nu ska jag fortsätta chillandet i soffan och få saker att hända.
0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page