top of page

Söder runt i lila

Den 11 juni går loppet Söder runt av stapeln. Sträckan är 10 kilometer och löper runt Södermalm. Min bror och jag kommer att springa tillsammans. Och hur gör vi inte det bättre än att teama ihop oss med färg. Vi springer i lila. Kom och heja på oss!


Lila är en färg som jag i stort sett aldrig gillat. Jag har inte förstått mig på den. För mig har det varit en intetsägande, mycket märklig färg som jag inte kunnat relatera till. Så jag har aldrig använt den. Men så nu, helt plötsligt dras jag till lila. Jag har precis köpt mig ett par träningstajts, top och t-shirt i lila. Och snart tillkommer även en keps. Jag är fullt medveten om att lila är en färg som är populär och på modet just nu, men det har den varit förr också. Skillnaden är att jag inte hatar den längre.

Jag var därför tvungen att googla upp vilket chakra lila representerar för att förstå vad det är jag dras till. Lila, eller violett, och vit representerar kronchakrat Sahasrara.

Jag var därför tvungen att googla upp vilket chakra lila representerar för att förstå vad det är jag dras till. Lila, eller violett, och vit representerar kronchakrat Sahasrara. Kronchakrat "Förbinder oss med högre energier, vårt öde och universum. På samma sätt som vårt första chakra grundar oss med jorden är detta porten uppåt mot himlen och driver på oss mot det vi ska bli. Känslan av förening, oändlighet, insikt och frid." (källa: Yogagrossisten) Detta kan inte vara mer spot on var jag befinner mig idag i min utveckling.


Redo för löpning!


Något som jag tycker är intressant och utforskat en del är teorierna om chakran. Detta kan låta som rappakalja för många men jag som jobbat med samtliga mina chakran, inte överdrivet på nåt sätt men i min egen resa av personlig utveckling, har vid ett antal tillfällen kommit i kontakt med dem. Och varje gång har det känts bra för mig. Framförallt är det kul! För ett antal år sedan utövade jag Kundahliniyoga i Göteborg. I en liten källarlokal i närheten av där jag bodde klev jag in i en fluffig värld med tända ljus, rökelse och gongtrummor. Läraren var en svensk kvinna iklädd vit turban och vita linnekläder. Yogamattorna var gjorda av långhårig vit ull och vi sex personer som rymdes i lokalen fick varsin filt och kudde som redskap. Under de fem/sex gånger jag var där chantade vi mantran högt tillsammans till en indisk kör som sipprade ut genom högtalaren. Hade vi varit fler än de sex vi var hade detta känts så sektigt att jag inte vet om jag hade pallat att göra det. Men nu var vi så få och alla var där med samma entusiastiska energi och öppna sinne. Vi utövade eldandning så svetten rann, sittandes i lotusställning på den mjuka mattan.


Chakrat vi började med var Vishuddha, halschakrat. Och vid den här tidpunkten i mitt liv var det precis det jag behövde jobba med. Att prata fritt. Att enkelt uttrycka vad jag känner och tänker, våga ta för mig men samtidigt ödmjukt ta in hur andra uppfattar det hela och se till att inte vara dömande eller hård. Symtom vid obalans i halschakrat kan vara att ha svårt att kommunicera och säga vad man känner och vill få sagt, halsont, nackbesvär, problem med sköldkörteln, sömnsvårigheter. (källa: Yogagrossisten) Check på det. Jag har haft sån obalans där.


Det sägs att det är ofta här den andliga kontakten börjar, vid halschakrat. Min andliga resa började mycket tidigare än så, men jag satt fast. Jag brydde mig alldeles för mycket om hur andra uppfattade mig att jag vågade inte uttrycka mig fritt. Det var nu detta började släppa helt.

Jag bestämde mig för att aldrig hålla mig tillbaka. För det är till syvende och sist jag själv som håller mig tillbaka. Eller gjort. Färgen för halschakrat är blå. Och tipset från yogaläraren var att använda blå färger. Klä sig i blått. Inreda med blått.


Efter det fortsatte resan och arbetet med att öppna upp andra låsningar och chakran på olika sätt. Idag känner jag alltså en naturlig dragningskraft till färgen lila som representerar det högsta chakrat. Det pirrar i hela kroppen när jag tänker på det. Jag känner mig så otroligt stolt över mig själv som kommit hit, att jag efter så många rövår tagit mig hit. Jag är redo att släppa taget och bli den jag alltid varit menad att vara.


Fri som en fågel kommer jag och brorsan nu springa Söder runt den 11 juni. Jag skulle kunna prata om löpning också men känner att det räcker för nu. Detta fick bli ett inlägg om färgen lila. Kom och heja på oss! Team liiiiila.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page