top of page

Kan det vara roligt att skapa innehåll till sociala medier?

Är du en person som kämpar med att skapa innehåll till sociala medier? Det som verkar så lätt för alla andra ger mest upphov till ångest och frustration för din del.


Sociala medier är egentligen inte ett intresse jag besitter. Varför ska jag göra det när det finns dem som gör det så himla mycket bättre?

Ja, det går ju såklart att delegera men det är ditt företag, you have to take the lead. Är du egenföretagare, eller ett företag med få anställda, ja då är det svårt att ge bort den arbetsuppgiften. Och om du jobbar på ett större företag behöver du också synas och bygga ditt varumärke - det stärker nämligen både dig och företaget.


För mig går det att likna sociala medier med att laga mat. Jag älskar det inte och drömmer helst om den dagen jag ska kunna anlita en master chef och aldrig behöva tänka på det mer. Men tills den dagen behöver jag göra det själv. Både mitt personliga varumärke och företagets.


Det jag vet av erfarenhet är att ju mer energi jag lägger på att göra matlagningen till en grej, desto roligare blir det. Maten jag lagar blir både godare och får mig att må bättre i kroppen. Jag behöver sätta på peppig musik, känna in vad jag är sugen på att äta, piffa maten i alla oändlighet så att den ser så där härligt aptitlig ut som jag tänker att min hittepåkock skulle ha gjort det.


Vi kan välja att ge något vi tycker är tråkigt en annan innebörd. Allt handlar om att ge sig själv tiden, utrymmet och göra det på ditt sätt.


Det gäller även sociala medier.


Vad som funkar för mig behöver absolut inte funka för dig.

Vissa älskar att läsa recept och följa det till punkt och pricka.

Andra vill improvisera med vad som finns i kylen.


Gör det som du tycker känns kul.

Du behöver själv ta reda på vad som passar dig och vilket innehåll du tycker är roligt att göra.


Skapar du innehåll bara för att du borde brukar inte blir toppen.

Dock är det så oooootroligt lätt att hamna där och bara scrolla flödet och bli deprimerad över att alla andra göra det så bra. Fastna inte där. Avfölj hellre alla andra och fokusera på dig själv.


Get yummy. Feel good. Gör det på ditt sätt.


Enjoy! 😘

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Komentáře


bottom of page