top of page

Upplevelser förändrar på insidan

Något som jag verkligen älskar att göra är att arrangera event. Att få människor med liknande intresse att samlas och uppleva saker tillsammans är något oerhört fint. Ett av mina största intressen är konst och design. Att få kunna erbjuda det som jag älskar med andra gör det hela ännu bättre.


När jag jobbade på Röhsska museet var det alltid vernissagerna som jag tyckte var roligast. Likaså att gå på andra institutioner och gallerier när de bjöd in till event. På Röhsska handlade det om en eller en grupp av formgivare som visade upp sina verk. De bjuder in oss in i deras personliga resa som uttrycks i form, i saker, ting, ljud och rörelse. Väldigt sårbart och utlämnande. Det är en sådan styrka i att visa sig sårbar och att dela med sig av det till andra. Läskigt som tusan och så modigt.

CreativeFridays första nätverksträff på WAY Gallery i Stockholm.


Denna erfarenhet tar jag med mig till CreativeFridays nu. Jag har nyligen startat nätverket CreativeFridays tillsammans med min vän och kollega Frida Enroth. Vårt första event arrangerade vi på WAY Gallery i Stockholm för ett tjugotal personer. Samtidigt på galleriet visades satirisk konst av Estelle Graf.


Anledningen till att jag var med i styrelsen för Svensk Form Väst under flera år var densamma. Jag fick vara med att skapa en plats och förutsättningar för formgivare i Göteborg att samlas och dela sina upplevelser och berättelser med oss. Vilken ynnest för alla Göteborgare! En av de roligaste minnena jag har från den tiden är att vi arrangerade en bussresa för medlemmarna till Rian museet i Falkenberg, då vi beställde pizzor från lilla Napoli som vi tog med oss till stranden. Pizza with a view! Man kan ju samlas på olika sätt.


Lansering av programmet för Göteborgs dans- och teaterfestival.


Efter Röhsska jobbade jag på Göteborgs dans- och teaterfestival, vilket uteslutande handlade om att skapa möjlighet till gemensamma konstupplevelser. Då handlade det om scenkonst - teater, nycirkus och dans. Oavsett form väcker konstnärliga uttryck någonting i oss. Det väcker känslor. Många gånger kanske vi inte vill känna de känslorna eller i vissa fall kanske vi inte kan känna saker. För det är inte enbart positiva känslor som väcks. Och de negativa vill vi inte alltid ha med att göra. Men när du väl fastnar för något oavsett om det är ett föremål, en tavla, grafik, dans, performance, en skulptur, färg, en teater, en sång, då är det bara WOW! Du blir mindblown.


Man skulle kunna likna det vid musik. Du älskar förmodligen inte all musik samtidigt utan väljer musik efter sinnesstämning. Det gör i alla fall jag. I de stunder jag varit låg och hjärtekrossad har jag grottat ned mig i exempelvis Melissa Horn tills det att jag kräks på mig själv och är klar med ältandet. Då behöver jag något mer glatt som tar mig upp ur råtthålet. För mig är det samma sak med konst. Det är helt personligt vad jag fastnar för beroende på vilken sinnesstämning jag är i. För konst är ytterst personligt. Kan du känna igen dig i det? Eller hur relaterar du till musik? Konst?


Även på min senaste arbetsplats, arkitektkontoret Liljewall, har jag arrangerat event i både stor och liten skala. Senast var jag med och arrangerade deras kick off för över 200 personer. Något som kräver riktigt god planering, research, erfarenhet, tajming, tolerans, precision och att ha galet kul på vägen.


Att skapa upplevelser är något jag vill göra mer av. Det är något jag är riktigt grym på. Vill du ha hjälp med att sätta samman ett event, seminarium, kickoff för din marknadsavdelning, en affärsresa eller nätverksträff. Hör av dig till mig! Jag lovar att du kommer få skräddarsydda upplevelser som går hand i hand med era företagsvärderingar, utmanar er på djupet och överträffar era förväntningar, alltid med en konstnärlig touch.0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page