top of page

Att släppa taget

Just nu befinner jag mig i ett skifte. Jag är på väg att göra en stor förändring för att kunna leva det liv som jag drömmer om. Samtidigt som den förändringen är läskig vet jag att det är precis vad jag måste göra. Det handlar om att släppa taget och ha största möjliga tillit till processen. Släppa taget om vem jag varit och ge utrymme för den jag faktiskt är. Time to shine babe!


Att inte veta vad som kommer är nervkittlande och skräckinjagande på samma gång. Det är som att jag håller på att hoppa från en klippa. Jag håller på riktigt på att skita ned mig. Men jag vet att jag kommer ha en fallskärm på mig när jag hoppar. Då pratar jag inte om en ekonomisk sådan utan byggd av kunskap och erfarenhet. Jag vet att jag kommer landa bra. Bättre än bra. Men att ta det där klivet utför klippan kräver mod. Det kräver oerhört stor tillit till mig själv och till processen om att jag kommer klara det. Man brukar säga att om man ska vänta tills man känner sig redo kommer man vänta hela livet. Så det är bara att hoppa, med rädslan. Men jag har gjort många förändringar i mitt liv och jag måste säga att varje gång har jag känt att jag är redo. Eller så redo man kan känna sig. Denna gång känner jag mig verkligen redo för att hoppa, redo för vad universum har på lut för mig.


Bild från Holmön, utanför Umeå, jag är 7-8 år och gör mitt snyggaste hopp nånsin.


Under flera år har jag lekt med idén om att starta eget men jag har hela tiden fastnat i att jag inte vet vad jag ska göra. Vilka tjänster jag ska sälja. Vad jag har att erbjuda världen. Eller så är det rädsla över att misslyckas. Jag är vad man brukar kalla en generalist med många idéer. En generalist som är duktig på mycket. Vad jag än tar mig an blir det bra. Det kan ju låta som skryt, men för mig gör det situationen svår då jag inte vet vad det är jag gillar mest att göra. För jag tror på att lust och glädje är avgörande för allt man gör. Är det inte kul så kommer jag inte vilja göra det, även om jag är bra på det. Grafisk form är en sådan sak. Det har jag gjort under många år men det vill jag inte fortsätta med. I alla fall inte att utöva själv, vill gärna jobba med grymma formgivare. Samtidigt finns det ju massor av saker som jag inte testat än, som jag förmodligen kommer gilla. Bygga bolag exempelvis. Jag tror att jag kommer att älska det.


Utan att ha funnit exakt svar på frågan om vad jag ska satsa på vet jag att det finns flera möjligheter. Vad jag kan och har stor erfarenhet inom är kommunikation, PR, marknadsföring, strategier, ledarskap, projektledning, event, moderera samtal, vara konferencier, skriva, skapa event, presentationsteknik, retorik, podda, Linkedin, grafisk form. Nu gäller det att fortsätta utforska och komma fram till vad jag vill satsa helhjärtat på. Vad som ger mig mening och mest glädje. För det kan jag lova, detta kommer bli så jävla kul!


Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Det är nu jag börjar forma det liv som jag drömmer om att lv. Ett liv med mer frihet, med mer tid för min familj och vänner, ett liv som skapar mening och sjuuuuuukt mycket glädje.


En stor del av att kunna komma hit har handlat om att släppa den gamla självbilden jag har haft om mig själv. Den blyga, duktiga lilla flickan som aldrig gör ett väsen av sig. Okej, jag vet att detta är en ganska gammal självbild men den finns ändå där. Visst är jag fortfarande duktig, snäll och bra på många sätt men jag är inte samma person längre. Jag är en rätt högljudd person, en kvinna som säger vad hon tycker. Jag är klok, sprallig, fjantig, brydd och obrydd på samma gång, modig och tydlig. En person som säger nej. En person som vet vad hon vill och tänker få det. Det går att resa sig stark som Brené Brown så klokt säger. Själv har jag varit på den här resan de senaste tio åren. Kan inte beskriva det klyschigare än att jag är fjärilen som äntligen kläcks och flyger ut ur sin kokong. Jag kommer inte titta i backspegeln längre. Framåt är den enda riktningen som jag är intresserad av. Jag hoppas att du är med på den resan. För hello världen, here I come. Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Det är nu jag börjar forma det liv som jag drömmer om att leva. Ett liv med mer frihet, med mer tid för min familj och vänner, ett liv som skapar mening och sjuuuuuukt mycket glädje.


Peace and love to you all.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page